Kroppens univers

Kropsterapi kan opleves som en terapeutisk samtale med kroppen. Mange klienter kender til samtaleterapi, men opsøger mig fordi de har en fornemmelse af, at der er noget de ikke helt får fat i der. Som om der er mere. Hovedet har godt styr på de kendte issues fra barndommen eller skilsmissen, de er blevet vendt og drejet, men det er måske som om at følelserne ikke rigtigt flytter sig?

Nogle kommer med ønsket om at kunne mærke mere, at kunne høre sin mavefornemmelse og lytte til de billeder kroppen viser og se musikken i det indre (ja, det er med vilje jeg blander sansningerne sammen, for sådan er kroppens vidunderlige sprog!).

De har måske en fornemmelse af, at spændinger og andre symptomer fortæller om mere end en forkert arbejdstilling, et skævt bid eller en forkert bevægelse. Den frosne skulder er nok ikke ‘bare’ noget der kommer tilfældigt, migrænen eller gigtsmerterne er ikke ‘kun’ noget arveligt, det er som om at der er noget mere end det. Men vi ved ikke hvor vi skal kigge hen eller hvad vi skal lytte til for at få fat i budskabet.

I behandlingen lytter vi sammen til kroppen, mærker og prøver at finde det sprog, som kroppen taler til dig i. Det er individuelt – det kan være sansninger, fornemmelser, billeder eller ord. Først og fremmest er det vigtigt at få tillid til, at det du mærker er rigtigt! Igennem mange år har ‘hovedkontakten’ sansynligvis arbejdet med at afbryde forbindelsen til den skærm billederne vises på eller den kanal budskaberne sendes på. Hovedet har fortalt os, at det da ikke kan være rigtigt, det er bare noget vi finder på. Så vi skal lære at kigge og lytte igen. Og at tro på, at det vi mærker er rigtigt.

Nye klienter rejser sig ofte fra briksen og siger ‘wow, jeg vidste ikke at jeg kunne se så meget inde i min krop!’ eller de siger, ‘jeg ved ikke hvordan, men det er som om at de ord du siger mærkes i kroppen’. Det er en helt ny oplevelse for dem. For nogen kan det være svært at sætte ord på, fordi oplevelsen ikke hører til i det samme sted i hjernen som det analytiske sprog. Oplevelsen hører til i den kreative, sansende, billedskabende del af hjernen. Og når vi lærer at balancere mellem kontakten til den analytiske og den kreative sansende del af bevidstheden, så kan vi både lytte og se indad og udad i verden på samme tid.

Og så er harmoni og balance i livet lige om hjørnet 😉

Felt